CAL MELER

Cal Meler, és una petita empresa d´apicultura transhumant i social. Es produeixen diversos productes i derivats com ara la mel, la gelea en reialera o l´apilarnil. Situada a Castellfollit del Boix, va nèixer amb la il.lusió de poder-se sostenir col.laborant amb estima i protecció en el medi natural, pol.linitzant boscos i conreus ecològics, participant en la formació de persones interessades en l´apicultura sostenible i respectuosa, així com divulgant l´acció imprescindible pol.linitzadora i els beneficis que ens aporten els diversos productes del rusc.


Protegint la raça autòctona, apis mellifera mellifera , cuidant el procés d´inici a fi, fent reproducció d´eixams i reines sel.leccionats i donant prioritat a la salut de les abelles per sobre de la producció, l´esforç es veu recompensat amb l´obtenció d´un producte de màxima qualitat, en tot moment artesà.

Tornaterra recupera horts abandonats dels petits pobles i els conrea amb varietats locals en desús, que li cedeix el banc de llavors esporus, al que contribueix retornant-li llavor.

 

El conreu de varietats locals amb l’objectiu de produir també llavors fa que no es pugui cultivar determinades varietats alhora perquè s’hibriden. Cal doncs una planificació acurada del cultiu i del treball, que es fa conjuntament amb esporus i mengembages i l’arada.

TORNATERRA

TOT EL QUE VEIEM ÉS EL RESULTAT DEL TREBALL DE LA TERRA. ELS NOSTRES PAISATGES SÓN LES NOSTRES MANS, ELS NOSTRES PEUS, LA NOSTRA SUOR... I LA NOSTRA TAULA. LA NOSTRA MEMÒRIA, I LA DEL NOSTRE FUTUR. 

 

SOM TERRA DE PROFIT

Ecopallareta

Ecopallareta és una granja avícola ecològica que neix de la recuperació d’una explotació familiar, casa pallareta. S’hi crien pollastres de la raça catalana penedesenca, i gallines ponedores.

 

Situada al poal, a la zona rural de manresa, l’aviram es cria en llibertat, fonamental pel benestar animal i per la qualitat del producte.

Celler Coopertatiu d'Artés

El celler cooperatiu d'Artés manté el llegat cultural d'un celler de més de cent anys d'història. Gràcies a l'esforç continuat dels qui l'han precedit, conserva ben vives varietats autòctones com el picapoll o el sumoll, i segueix elaborant  vins, caves, vermuts o misteles que formen part de la nostra identitat i de la nostra taula. El celler, o el sindicat com el coneix el veïnat d’artés, és també agrobotiga, que ven producte propi i de terra de profit.

Mengembages

Mengembages és un projecte de frescoop sccl, d'iniciativa social i sense afany de lucre que es dedica a la distribució d’aliments de proximitat per a particulars i col·lectivitats, amb una clara voluntat de treballar amb i pel territori.

RIUVERD

Som una cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre. El nostre objectiu és la inserció sociolaboral de persones, sobretot joves, en situació d’exclusió social.

Des dels nostres inicis, a la tardor del 2014, estem ubicats en un indret privilegiat carregat d’història i històries: la masia de Cal Robert, als peus del Castellvell a l’entorn del Vinyet de Solsona.

Treballem per potenciar un consum responsable i conscient, afavorint sempre la proximitat, el comerç local i l’economia circular. Per això ens agrada establir xarxes i sinèrgies, treballar en equip i viure el dia a dia amb alegria i optimisme.

dpagès

Dpagès neix de la necessitat de creure que un altre tipus de producció porcina és possible.

 

El projecte comença a caminar a mitjans del 2014, amb una producció de cicle tancat de porc ecològic. Som joves productors, elaboradors i comercialitzadors de carn i embotits de porc ecològic d’alta qualitat.

A mitjans del 2015 decidim fer un pas mes i comercialitzar nosaltres mateixos la carn que produïm a la nostra explotació.

L'HORT DEL PUIG

L’Hort del Puig és un projecte agroecològic situat a la finca del mas del Puig a Castellbell i el Vilar (Bages). Ens dediquem a la producció d’hortalisses ecològiques i la posterior venda directa d’aquests productes directament als consumidors. Oferim el format de senalles setmanals i també la possibilitat de fer-vos la senalla a mida segons els productes disponibles a l’hort. Tots els productes que oferim són plantats, cultivats i collits a l’Hort del Puig, per tant són sempre els de temporada i frescos, collits el mateix dia que us arriben a casa.
La producció ecològica està avalada per la transparència i proximitat del projecte amb els consumidors, i regulat pel CCPAE.

© 2016 L'Arada | Creativitat social

Amb el suport i finançament de:

Amb aquest ajut es fomenten les cadenes curtes i els mercats locals de productes agroalimentaris

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now